Smart Grid Generator

Energie opslaan blijft een grote uitdaging. Het is wel de beste manier om de beschikbare energie goed en op elk moment van de dag te kunnen gebruiken. Er is immers (groene) energie in overvloed. Alleen is deze niet altijd beschikbaar.
Om dit probleem aan te pakken hebben wij een oplossing gemaakt: een smart grid generator. Deze portable energieopslag kan volledig operationeel meedoen met het Color Coded Energy algoritme.

Jerrycan

Deze smart grid generator is gebouwd in een standaard jerrycan zoals we die allemaal kennen. De jerrycan heeft een energiebuffer van 2kWh en kan voldoende stroom leveren om elektrische auto’s op te laden. De jerrycan is koppelbaar aan andere jerrycans waarbij het Color Coded Energy algoritme ervoor zorgt dat de jerrycans van elkaars bestaan afweten en samen gaan werken tot één grote energie buffer. Door simpelweg meer jerrycans toe te voegen ontstaat een buffer die zich als een geheel gedraagt.

Door de jerrycan aan het stroomnet te koppelen zal deze geladen worden als er groene energie over. Als er meer vraag naar groene energie is dan er aanbod is, gaat hij terugleveren. De energie die wordt teruggeleverd, wordt van een nieuwe kleur voorzien. Zo weten andere energiebuffers dat dit ‘tweedehands’ energie is. Deze energie zal niet nogmaals gebruikt worden voor het vullen van buffers.

Smart grid generator en waterstof

Een volgende stap gaat in de richting van het opslaan van energie in de vorm van waterstof. Een energiebuffer die waterstof kan aanmaken en weer converteren naar elektrische energie lijkt de toekomst te hebben. De efficiëntie is nog niet op het gewenste niveau. Daar zal het wel ooit komen en dan is waterstof een ideaal opslagmechanisme.  Door de hoge energiedichtheid van waterstof zal het autorijden op waterstof ook zijn doorgang vinden. Rijden op zelfgegenereerde energie is een heel mooi punt op de horizon.

Hiervoor werken wij samen met verschillende partners zoals Accenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *